24.1.16

Patidou farci au riz (vegan)

recette patidou farci au riz

La courge est probablement mon légume d'hiver préféré. Chaque année, j'essaie de me renouveler et de créer une nouvelle façon de la cuisiner. Cette fois, j'ai même essayé une nouvelle variété : le patidou.

Squash is probably my favourite winter vegetable. Every year, I try to reinvent myself and create a new recipe. This time, I even tried another type of squash: sweet dumpling.

recette vegan courge farcie

recette vegan farce riz

Je voulais un repas végétarien et voilà que c'est un plat végétalien! Du patidou farci au riz, ou plus précisément, un mélange de riz rouge, blanc et sauvage associé à des raisins secs, des herbes fraîches, épices, ail, oignon et jus de citron. Ca vous dit?

I wanted a vegetarian meal and here I come with a vegan dish! Sweet dumpling stuffed with rice, or more precisely, brown, white and wild rice mixed with sultanas, various herbs, spices, onion, garlic and lemon. Sounds nice, doesn't it? 

patidou farci vegetarien

Et pour la touche finale, je le sers avec un filet d'huile de noisette et de la roquette -mais c'est tout à fait optionnel.

And to make it even more delish, I serve it with an extra drizzle of hazelnut oil and a side of rocket -but that is totally optional.

recette vegetarienne patidou

recette végétarienne courge farcie riz

SWEET DUMPLING STUFFED WITH WILD RICE 

For 4:
4 sweet dumplings
150g brown, white and wild rice
1 handful sultanas
2 handfuls pine nuts
1 onion, chopped
1 garlic clove, crushed
1/2tsp cumin
olive oil
2tsp lemon juice
parlsey and chives, minced
salt
hazelnut oil
rocket/arugula

Rinse rice until water is clear. Cook in boiling water for about 20min. Drain and cover with a lid then put the sieve on top of the saucepan.
Preheat oven to 200 celsius degrees. Cut the squash in halves and remove seeds. Toast pine nuts, set aside. Heat olive oil in a saucepan and sauté the onion with cumin until brown. Add garlic, sultanas, rice and pine nuts. Add lemon juice and herbs, stir well. Salt.
Stuff the sweet dumpling halves with rice, drizzle with olive oil and bake, covered, for about 1hour.
Serve with a drizzle of hazelnut oil and a side of rocket.

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